Com preparar la mona de Pasqua amb els nens

La recepta de la Mona de Pasqua, és súper fàcil i molt rica
Com preparar la mona de Pasqua amb els nens

Temps de lectura: 2’

La Mona de Pasqua és un dels dolços més típics a Catalunya per Setmana Santa . Us animem que la feu amb els nens a casa!

Ingredients per a 4 mones:

  • • 4 ous per a coure, 4 ous per a la massa i 1 ou per al vernís
  • • 100 ml de llet sencera temperada
  • • 25 grs de llevat fresc 
  • • 100 grs de sucre
  • • una culleradeta d'essència de vainilla
  • • 500 grs de farina de força
  • • 70 grs de mantega a temperatura ambient

Pas a pas:

  • 1. Coem 4 ous. Perquè no s'esquerdi, i puguem posteriorment decorar-los, els fiquem en l'aigua freda i després encenem el foc, a nivell mig/alt, durant aproximadament 20 minuts.
  • 2. Aboquem en un bol la llet temperada. Ni freda ni calenta, i afegim el llevat fresc, que desfem amb els nostres dits. Removem, amb ajuda d'una forquilla.
  • 3. Afegim el sucre i l'essència de vainilla. Barregem.
  • 4. Tirem la farina de força al bol.
  • 5. Torn per als altres 4 ous, els trenquem i els sumem al contingut del bol i comencem a pastar amb una cullera de fusta.
  • 6. Quan els ingredients s'hagin barrejat, afegim la mantega i tornem a barrejar, però ja amb les nostres mans.
  • 7. Traiem la massa del bol, enfarinem la nostra taula de treball, les nostres mans i continuem pastant fora del bol. Anem enfarinant la taula lleugerament de tant en tant i les nostres mans, però sense abusar, perquè un excés de farina provocarà que el nostre brioix quedi massa dur.
  • 8. Amb paciència, pastem, estrenyem, dobleguem la massa, estrenyem, dobleguem la massa, pastem durant 5 minuts intensos, o el temps que ens porti fins que la massa ja no es pegui a la taula.
  • 9. Rentem i assequem bé el nostre bol, i deixem dins la massa, coberta amb un drap de cuina, durant dues hores de repòs, perquè el llevat fresc faci la seva feina.
  • 10. Transcorregudes les dues hores, tornem a pastar uns minuts per a treure-li els gasos a la massa i creem una bola. Partim la massa en quatre parts i cada tros el dividim en dos, en total, vuit porcions de massa.
  • 11. Prenem un tros i el pastem en forma de rulo. Repetim mateixa operació amb una altra porció de massa i trenem els dos rulos. Unim els rulos trenats pels extrems, donant-li una forma circular: ja tenim la nostra mona.
  • 12. Fem el mateix procés amb les sis porcions restants, per la qual cosa obtindrem 4 mones finalment, que col·loquem sobre la safata del forn, folrada amb paper vegetal. Cobrim amb el drap de cuina i deixem que reposi altres dues hores.
  • 13. Deu minuts abans que finalitzi el repòs de la massa prepararem el vernís que els donarà una lluentor especial a les nostres Mones de Pasqua. Netegem i assequem el bol que hem utilitzat i afegim un ou més una mica de llet i batem.
  • 14. Llevem el drap de cuina i envernissem les mones. En el buit interior de cada mona col·loquem un ou cuit.
  • 15. Abans d'enfornar, en una tassa, tirem 3 cullerades de sucre i la pastem amb els dits humitejats en aigua, així el sucre s'endureix. Aquest sucre 'endurit' l'utilitzem per a empolvorar per sobre de les Mones. Pots decorar-les també amb ametlles laminades, anissets de colors, boletes de xocolata, etc. Després d'aquest toc final, arriba el moment de l'enfornat.
  • 16. Fiquem al forn durant 30 minuts, a 180 graus i llest! Bon profit!
CADENA 100