Com prenen el te en altres parts de món

Gaudeix de diferents varietats i maneres de preparar-lo
Com prenen el te en altres parts de món

Temps de lectura: 2’

Les varietats del te, des del blanc al negre, ofereixen un gran ventall d'opcions per trobar el nostre gust preferit. Fins i tot hi ha opcions amb un contingut tan baix en teïna que són aptes per a nens. També són molt dispars les formes de tractar la planta per al seu assecament: després de la recol·lecció, segons el país les fulles són torrades, fumades, separades per mesures ... I, per descomptat, hi ha les diferents combinacions: sol o amb llet i sucre, amb espècies o sense, barrejat amb herbes aromàtiques ... Et proposem un viatge al voltant del món a través de la saviesa mil·lenària que amaguen les diferents maneres de prendre el te.

  • Te verd xinès

Xina és el major productor de te, i abunda el d'origen artesanal. Les fulles es torren en planxes de ferro a uns 100 °C per neutralitzar els seus enzims i evitar així la fermentació posterior que caracteritza el te negre. Un cop seques, les fulles es tamisen per mesures. Les més diminutes i senceres, que corresponen als brots superiors de cada branca i es cullen a part, són les de millor qualitat i sabor. Les anomenades "flors de te" es formen amb fulles de te verd o blanc unides artesanalment amb fil de cotó. Quan és infusionen generen la sensació d'obrir-se dins de la tassa.

  • Te africà

La cultura del te ha arrelat amb força en els països africans, especialment a Egipte, on es consumeix te negre produït a Kenya. L'anomenat rooibos (no confondre amb el "te vermell" o pu-ehr) està cada vegada més de moda. Té un sabor estimulant i no té teïna, ja que no és una varietat de te sinó que procedeix d'un arbust sud-africà (Aspalathus linearis). S'infusiona entre 2 i 5 minuts, o entre 5 i 6 si conté altres ingredients com flors, xocolata o fruita. Es pot prendre fred o calent, amb mel, sucre o llimona.

CADENA 100