Com organitzar el frigorífic de manera eficient

Pot resultar clau a l'hora de reduir el desaprofitament d'aliments a casa
Com organitzar el frigorífic de manera eficient

Temps de lectura: 2’

Les grans compres de provisions estan obligant els consumidors a ser molt més eficients a l'hora d'organitzar els aliments adquirits a casa perquè no es facin malbé. Per això, com organitzar el nostre menjar en el frigorífic pot resultar clau a l'hora de reduir el desaprofitament d'aliments a casa. A més, pot ajudar-nos a millorar la disposició d'aliments en aquests dies.

  • Part superior del frigorífic: la zona menys freda

Aquesta zona és la menys freda del refrigerador, per la qual cosa hem de situar en ella aquells aliments que no necessiten una temperatura massa baixa per a mantenir-se en correctes condicions. Podem emmagatzemar en la part superior del frigorífic les begudes, salses, conserves, sucs, mantega i productes preparats com hummus o guacamole que encara no hàgim començat.

  • Part mitjana del frigorífic: lactis, ous i embotits

La part intermèdia del frigorífic és aquella idònia per als lactis com a formatge, iogurts i llets, així com els ous, preferentment en el seu envàs original i prescindint del cartó exterior si ho tinguessin. També és una bona zona per aquells productes que hàgim obert però encara no hàgim consumit per complet.

  • Part inferior del frigorífic: cura amb el que degota

Des del punt de vista de la seguretat alimentària, hauríem de situar en aquesta zona els aliments crus, com a carns i peixos. Això inclou, també, a aquells aliments per a descongelar que col·loquem en el frigorífic. Per això, és important emmagatzemar-los en la part més baixa, així com dipositar-los en recipients adequats i ben tancats que no permetin el degoteig d'aquests sucs.

  • Calaix dels vegetals: el seu propi nom l'indica

En la majoria de frigorífics existeix una ubicació inferior a l'última balda, i és el calaix destinat a emmagatzemar verdures i hortalisses com a pastanagues, albergínies, cogombres, pebrots, alls tendres o enciam. També poden conservar-se altres fruites més peribles com a pera, nabius, kiwis o gerds.

  • Porta del frigorífic: la zona més exposada

La porta del frigorífic és aquella ubicació més exposada als canvis de temperatura propis de l'obertura de l'electrodomèstic. Per això, hem d'intentar situar en aquesta zona aquells aliments que ofereixin una major resistència als canvis de temperatura. A la porta del frigorífic poden situar-se sense problemes els refrescos, melmelades o adobats.

CADENA 100