Com fer vermut casolà?

El que marca la diferència en una recepta de vermut casolà són les espècies i herbes que s'utilitzen per preparar-lo
Com fer vermut casolà?

Temps de lectura: 2’

Per començar, cal comptar amb un bon vi blanc. No cal que sigui el vi més car del món, ni de bon tros, però convé comptar amb un vi d'una qualitat mínima, ja que serà la base del vermut casolà que prepararem. A més del vi, cal tenir en compte les espècies, herbes i fruites que es volen afegir. Com hem dit, el donzell és l'ingredient més famós i important dels que s'afegeixen tradicionalment al vermut, però també hi ha altres que són gairebé imprescindibles, com la sàlvia, l'arrel de genciana, la pela de taronja, la vainilla, el cardamom, la canyella, el clau o l'anís estrellat. També hi ha altres, com la farigola, el coriandre, el ginebre o la camamilla que solen estar presents i que pots incloure al teu vermut casolà. Perquè puguis elaborar el teu vermut casolà, a continuació et proposarem els següents ingredients:

  • 1 litre de vi blanc, negre o rosat, segons les teves preferències.
  • œ cullerada sopera d'absenta (si es vol el vermut menys amarg, es pot reduir aquesta quantitat)
  • œ barreta de canyella
  • La pela d'una llimona
  • La pela d'una taronja
  • œ cullerada de cadascuna de les següents herbes: camamilla, cardamom, genciana, flor de saüc, coriandre, baies de ginebre. Aquestes poden modificar-se, treure o afegir alguna altra segons el gust personal de cadascú.

Les herbes i espècies cal ficar-les en una bossa de gasa que després introduirem en el vi i deixarem reposar durant un mes en un lloc fosc i sec.
Quan el vi ja estigui prou macerat, haurem de retirar la bossa amb les herbes i afegir tres cullerades de sucre prèviament caramel·litzat en una paella. Si és la primera vegada que fas vermut casolà, és recomanable que siguis prudent amb les quantitats de les herbes i espècies, sobretot de l'absenta, que és la principal i que li pot aportar una amargor excessiva al vermut.

CADENA 100