Com fer pa sense gluten a casa usant altres tipus de farina

No tens per què renunciar al pa si no pots menjar gluten, amb aquesta recepta casolana amb diferents tipus de farina podràs gaudir-ho igualment.
Com fer pa sense gluten a casa usant altres tipus de farina

Temps de lectura: 1’

Entre les farines sense glútens hi ha una mica de tot. N'hi ha més o menys nutritives, que provoquen més elasticitat en la massa, o que són més denses. Per a la recepta bàsica,us proposo unes quantes idees per a canviar i barrejar les farines sense problemes. La massa sense cuinar t'aguantarà molt bé en la nevera, en un recipient ben tancat. Dura una setmana aproximadament, durant la qual pots anar agafant porcions i fent pans diaris.

Mescla per a pa sense gluten integral:

  • 1,5 tasses de farina d'arròs integral o farina de civada
  • 1,25 tasses de farina de quinoa 
  •  3 tasses de farina de civada, quinoa o amarant
  • 1 culleradeta de goma xantana 
  • Mescla tots els ingredients i guarda-ho en un pot hermètic en el rebost.

Recepta

  •  3,25 tasses de la mescla
  • 1 cullerada de llevat de fleca seca
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 cullerada de sucre (opcional)
  • 1,75 tasses d'aigua temperada

Preparació

  1. Mescla en un bol les farines amb el llevat, sal i sucre. Afegeix l'aigua removent molt bé.
  2. Barreja-ho tot fins a formar una massa enganxosa.
  3. Tapa-ho i deixa que fermenti en un lloc càlid durant almenys 3 hores, o bé guarda-ho en la nevera per a un altre dia.
  4. Prepara una safata per a forn amb paper per a enfornar. És on col·locarem la nostra massa una vegada li donem forma. També val un motlle per a pa.
  5. Si està recentment fermentat, desinfla-ho, agafa la porció que vagis a usar, dóna-li forma i deixa que pugi fins a doblegar la seva grandària.
  6. Si ho has deixat en la nevera, treu-ho, dóna-li forma i deixa que fermenti abans d'enfornar-ho.
  7. Enforna la teva massa a 220 °C durant uns 20 minuts, fins que tingui una escorça cruixent i interior esponjós.
  8. Pots posar al costat, dins del forn, un bol (apte per a forn) amb una mica d'aigua perquè faci vapor mentre s'enforna. D'aquesta manera l'escorça serà més fina i cruixent.
CADENA 100