Com fer perquè no es mogui el nòrdic
Temps de lectura: 2’
L'ideal és aconseguir una bona funda nòrdica que el protegeixi i aporti aquest punt d'estil a l'habitació. No obstant això, un edredó nòrdic és tan lleuger que es mou!... i acaba arrugat o esclafat dins de la funda (sobretot per als que solem donar moltes voltes al llit). Però hem trobat un parell de solucions econòmiques i pràctiques perquè no es mogui el nòrdic dins de la seva funda i acabi fet una figa.
Com fer perquè el nòrdic no es mogui dins la funda?
Per posar fi a aquest trencaclosques nocturn hem trobat alguns trucs perquè, en col·locar l'edredó nòrdic a la funda, aquest no es mogui ni feu lliscar, i quedi ben subjecte sempre al seu lloc durant tota la nit.
Sistema de subjecció amb cintes
Un consell molt bo perquè l'edredó nòrdic no es mogui dins de la funda és fixar les dues parts amb unes cintes o elàstics. L'únic que cal fer és tornar del revés la funda nòrdica, cosir una cinta a cada cantonada, i una altra a cada bec de l'edredó nòrdic. No cal que estigui cosit a la perfecció, n'hi ha prou que la cinta estigui ben subjecta. Es col·loca novament la funda del dret i s'introdueix l'edredó nòrdic. Es fa una forta llaçada amb les cintes dels cantons del farciment i la funda... i ja estaria! El nostre nòrdic ben fix.
Sistema de subjecció amb botons o claudàtors
Una variant del truc anterior és substituir les cintes per una brotxa amb botons o claudàtors. Una bona opció és utilitzar botons de clic com el que porten els tancaments dels abrics (podem trobar-los a qualsevol merceria). N'hi ha prou amb cosir una part del claudàtor o botó en cadascun dels pics del farciment nòrdic, i la parella d'aquest a la cantonada de l'interior de la funda. Exactament igual que amb les cintes. Hem d'intentar que la costura del botó no es noti massa, per això cus el fermall a la part que no es vegi de la funda nòrdica.