Com fer ous de Pasqua de xocolata casolans perfectes

Es tracta d'una activitat fàcil i molt divertida per fer amb nens
Com fer ous de Pasqua de xocolata casolans perfectes

Temps de lectura: 2’

Fer ous de xocolata és superfàcil i és una activitat entretinguda, sobretot per als nens. Això sí, hi ha trucs per aconseguir ous de xocolata cruixents i amb bon gust. A més, cal conèixer la tècnica si el que volem és que siguin buits per dins per poder posar algun tipus de farciment en el seu interior. En lloc de comprar ous de Pasqua de xocolata per als més petits de la casa, podem fer-los a casa. Es tracta d'una activitat fàcil i molt divertida per fer amb nens i obtindrem uns ous de Pasqua riquíssims. A continuació et mostrem el pas a pas per aconseguir uns ous de Pasqua de xocolata perfectes.

  • Què es necessita?

Una xocolata sense làctics que ens agradi. Pots utilitzar xocolata per a rebosteria, que sol tenir un 50-55% de cacau, o una xocolata més negra, per exemple amb un 75% de cacau, per a un sabor més intens, o fins i tot barrejar xocolates. No recomano utilitzar xocolates amb més del 85% de cacau perquè poden quedar molt secs, però pots barrejar una petita quantitat amb la xocolata principal que vagis a utilitzar. Uns motlles en forma d'ou i un pinzell de cuina. També podem preparar ingredients per omplir: fruits secs, caramels, anissos, etc.

  • Com temperar la xocolata:

Temperar la xocolata un procés simple, però molt important i consisteix a fondre la xocolata a una temperatura no molt alta, refredar-lleugerament i tornar a escalfar.

  • Procediment:

Primer tria la xocolata. Et serveix qualsevol que no contingui lactis, des dels xocolates per a rebosteria fins a les xocolates més negres. Jo recomano utilitzar una xocolata d'entre un 55 i un 75% de cacau per a un millor resultat. Pica la xocolata amb un ganivet a trossets ben petits i separa'l en dues parts iguals. Posa la meitat de la xocolata picat en un cassó al bany maria (sobre un altre cassó més gran amb aigua calenta).

No ho posis al foc, si has d'escalfar l'aigua, fes-ho primer, després apaga el foc i col·loca el cassó amb la xocolata a dins. Procura que l'aigua no estigui a més de 60 °C. Remou la xocolata lentament per fondre a poc a poc. Quan s'hagi fos treu el cassó i tira l'altra meitat de xocolata picat. Remena-ho bé i torna a posar-ho al bany maria.

Segueix remenant fins que s'hagi fos tot i retira-ho del cassó amb aigua. Utilitza-ho immediatament. Recorda que si fa molt fred trigarà més a fondre i després s'endurirà més ràpidament. I a l'estiu serà bastant complicat perquè hem de deixar que la xocolata es refredi i s'endureixi a temperatura ambient, no a la nevera.

  • Com aconseguir que l'ou sigui buit:

Per donar-li forma d'ou necessitarem uns motlles amb forma d'ou. Pots aconseguir-los a botigues d'accessoris de cuina i online. Un cop els tinguem: No cal omplir tot el motlle amb xocolata, sinó pinzellar l'interior amb xocolata, esperar que s'endureixi i donar-li una altra capa. Així fins a formar una capa gruixuda que no es trenqui.

Recorda posar xocolata també a les vores. Com pot trigar una mica a solidificar a temperatura ambient, no passa res si mantenim la xocolata a bany maria a temperatura baixa, la justa perquè es mantingui desfet. Després 3-4 capes de xocolata ja solidificades pots deixar els teus motlles a la nevera una estoneta perquè es refredi bé (mitja hora mínim).

Treu-lo i desemmotlla els teus ous, que sortiran sencers i brillants. Per unir dues parts només cal posar una mica de xocolata temperada per tota la vora d'una meitat i ràpidament unir-la amb una altra. Si vols pots posar el farcit en una meitat abans de tancar-lo.

CADENA 100