Com ensenyar als més petits a fer gelats a casa
Temps de lectura: 2’
Quan fa molta calor no hi ha millor berenar per als nens que un gelat fet a casa. No sempre sembla l'opció més beneficiosa, però si els fem de fruita, per exemple, la cosa canvia. Ens calen molt poquets ingredients i podem aconseguir un increïble i deliciós gelat que deixarà a tots bocabadats. Així que, si busques una idea per a fer alguna cosa amb els teus fills aquest estiu, una cosa fàcil, divertida, deliciosa i sana, no busquis més, aquí et donem algunes propostes de gelats casolans de fruita. Receptes molt senzilles que podràs fer amb els més petits. Gelats casolans a base de fruita, iogurt, xocolata o aigua.
De gelats, n'hi ha de molts tipus, però una de les millors opcions a l'hora de fer gelats casolans és utilitzar productes frescos, per exemple, la fruita. Es tracta d'un ingredient fresc i saludable que pot ajudar-nos a donar color i sabor als nostres gelats. Però si el que busquem a més del sabor és cremositat, un iogurt pot ajudar-nos a aconseguir aquesta textura.
Gelats casolans de maduixa i plàtan
Ingredients:
Plàtan
Maduixes
120 ml de suc de pinya o taronja.
- Mescla en un bol un plàtan madur a trossos, 10-12 maduixes tallades per la meitat i 120 ml de suc de pinya o taronja.
- Bat la mescla amb una batedora i aboca-la en els motlles dels teus gelats casolans.
- Col·loca un palet de fusta en cada motlle i congela'ls durant tota la nit, almenys de 6 a 8 hores.
- Per a treure els gelats amb més facilitat pots posar els motlles sota el doll de l'aixeta amb aigua tèbia.
Gelats de iogurt i maduixa
Ingredients:
Maduixes
250 g. Iogurt grec
50 g. Mel
Cullerada de suc de llimona.
- Mescla en un bol tots els ingredients.
- Passa-ho per la batedora fins que estigui suau i aboca-ho sobre els motlles.
- Col·loca els palets i refrigera'ls durant almenys 4 o 5 hores
Gelats de plàtan i xocolata
Ingredients:
5 plàtans (no verds)
xocolata per desfer
ingredients per arrebossar (fruits secs picats, boletes de colors, fideuets de xocolata, coco, cereals...)
- Peleu els plàtans, talleu-los per la meitat i punxeu un pal de gelat a la part tallada.
- Deixeu-los al congelador (més o menys 1 hora).
- Mentrestant poseu en bols els ingredients de la decoració. Talleu-los o tritureu-los segons sigui necessari. Han de ser trossets molt petits perquè es puguin enganxar a la xocolata fàcilment.
- Foneu la xocolata com ho feu habitualment (bany Maria, removent llet o al microones)
- Traieu els plàtans del congelador i cobriu-los amb la xocolata. Molt ràpid i cal que els deixeu en una reixeta o un bol perquè caigui el sobrant de xocolata.
- Arrebosseu amb els diferents ingredients picats que heu preparat i torneu-los al congelador.