Com cuinar el pollastre d'una forma segura

En concret el pollastre cru pot portar bacteris de Campilobàcter, Salmonel·la i Clostridium perfringens
Com cuinar el pollastre d'una forma segura

Temps de lectura: 1’

El pollastre és un aliment molt versàtil i saludable, a més aporta totes les coses bones de la carn, com proteïnes d'alta qualitat i vitamines del tipus B i és una de les més baixes en greixos. D'aquí que tingui tant èxit. Serveix per completar una amanida, és un dels menús per a esportistes i per descomptat fa les delícies de més d'un quan s'opta per fregir. Però encara que sigui saludable i deliciós, el consum d'aquesta carn també pot comportar alguns riscos per a la salut. Això es deu al fet que el pollastre, així com la resta de carns d'aus de corral, tenen major risc d'estar contaminats per microorganismes capaços de causar intoxicacions a les persones. En concret el pollastre cru pot portar bacteris de Campilobàcter, Salmonel·la i Clostridium perfringens.

La Campilobàcter és la causa bacteriana més freqüent de gastroenteritis al món. Per la seva banda, la salmonel·la, és un dels bacteris més comuns lligat a intoxicacions alimentàries. Tot i que la majoria d'afectats no mostra símptomes, aquesta infecció pot causar diarrea, febre i rampes abdominals en algunes persones.

Pel que fa al punt a què has de cuinar el pollastre perquè sigui segur, has de garantir que aquesta carn arribi als 74 °C, temperatura a la qual s'assegura que els bacteris presents en ella han estat destruïdes. Altres aspectes a tenir en compte per evitar la intoxicació per carn d'au inclouen no rentar mai el pollastre cru, ja que al fer-ho es podrien propagar els patògens presents en ell. També heu d'assegurar de no aproximar aquesta carn mentre la prepares a altres aliments com verdures o fruites, ja que podrien resultar contaminats. I a l'hora de manipular-ho, utilitza una taula diferent i renta-immediatament després de ser utilitzada.

CADENA 100