Existeixen tres tipus de farines sense gluten

Com arrebossar sense gluten

Temps de lectura: 1’

L'arrebossat és una tècnica de cuina que aporta un toc cruixent a moltes preparacions i que, a més, és imprescindible en algunes receptes perquè no se'ns enfonsin, conservant l'interior cremós. Pels que són intolerants al gluten existeixen diferents maneres d'arrebossar sense gluten. Hi ha tres tipus de farines sense gluten que tenen una gran capacitat d'adherència i que són en interessants:

• Farina de blat de moro
• Farina d'arròs
• Farina de cigró

Cal recordar que la civada conté gluten, per la qual cosa no entraria en aquesta categoria. Per a fer l'"ou", podem utilitzar farina de cigró amb aigua, afegint si volem una mica de cúrcuma per a donar-li color. La proporció més habitual és utilitzar una cullerada sopera de farina de cigró per tres d'aigua, i podem mantenir aquestes mesures amb la mescla de farines.

Si a l'hora d'empanar volem evitar el pa sense gluten, tenim altres opcions. Les farines de fruita seca i la farina de fruita seca més habitual i senzilla d'aconseguir és la d'ametlla al natural.Si busquem un toc encara més cruixent, podem usar ametlla en quadradets petits o laminada.

CADENA 100