Com aprofitar les sobres per crear nous plats

És el moment de buscar la inspiració per als aliments que et sobren a la nevera
Com aprofitar les sobres per crear nous plats

Temps de lectura: 1’

A l'any es malgasten a casa nostra, 170 milions de tones d'aliments, segons les dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). Si volem que aquestes xifres baixin, només ens cal una mica d'imaginació i ganes. Per començar, aquí tens una idea per aprofitar les "tortitas" amb les que fas fajitas. No les llencis encara, per què encara que l'endemà ja estan una mica dures, les podem aprofitar per fer uns naxos ben cruixents.

De fet, així és com es preparaven els naxos en el seu origen, de manera que sobrava de les "tortitas"de blat de moro o blat. El que cal fer és tallar amb unes tisores les "tortitas" en forma de triangles d'una mida similar als que venen ja fets, mentre el forn s'escalfa a 190 °C, per la part de dalt i la de baix. Un cop arriba a la temperatura es poden introduir els naxos, amb cura que quedin ben estesos sobre una safata amb paper de forn, un rajolí d'oli d'oliva i la barreja d'espècies que més ens inspiri. Una recomanació, per si t'interessa, és: una mica d'all en pols, sal, pebre i un toc de pebre vermell. S'enfornen entre 10 i 20 minuts, fins que estiguin daurats i cruixents.

Llavors es col·loquen en una cassola de fang o de vidre, que aguanti la calor de forn, se'ls afegeix un jalapenyo fresc picat, molt formatge per gratinar i mitja ceba tallada a trossos petits. De tornada al forn, es gratinen uns minuts fins que el formatge s'enrosseixi. Per finalitzar, se'ls posa una mica de tomàquet picat per sobre, coriandre fresc i una cullerada de crema agra.

CADENA 100