Un català al millor xocolater del món

El pastisser Lluc Crusellas de vint-i-sis anys, ha estat proclamat aquest dilluns millor mestre xocolater al World Chocolate Masters de París.
Un català al millor xocolater del món

Temps de lectura: 2’

Dilluns passat El 31 d'octubre, els xocolaters més bons del món seran a París per competir al World Chocolate Masters, organitzat per la llegenda de la indústria Cacau Barry. I per primera vegada en la història del concurs, el xocolater és català: Lluc Crusellas, de vint-i-sis anys, s'ha convertit en un dels candidats d'altres 17 països.

El jove professor d'Osona es va estar preparant duran un any per al concurs. Els participants van rebre suport i van treballar amb un equip de 8 persones, així com instruments i materials clau que van ser transportats de Barcelona a París en autocaravana.

El concurs tenia una durada de tres dies on van haver de produir diferents treballs amb uns especificacions molt concretes, en les quals els participants eran eliminats per etapes.

El primer dia va haver de fer un pastís de xocolata que era divisible per 6, se li va ocórrer un pastís de xocolata que no semblava estar dividit, l'havien tallat a trossos petits. La segona prova va suposar la instal·lació d'un aparador, per a la qual va proposar una estructura de tres metres d'elefant i 170 quilos de xocolata, amb molta cura al detall.

Finalment, l'últim dia de la competició, quan només quedaven 10 finalistes, el concurs els va demanar la creació d'una estructura artística de xocolata, així com una peça versàtil que agradaria als esportistes, xocolaters o amants de la innovació. Crusellas va fer onades amb una barra de xocolata sense sucre que contenia un brioix reutilitzat i pell de plàtan comestible.

La carrera xocolatera de Crusellas va començar quan tenia disset anys i va acabar el batxillerat. La seva passió per les postres va venir durant l'estiu mentre treballava al restaurant Nandu Jubany, amb estrella Michelin.Després es va formar com a pastisser a l'Espai Sucre i posteriorment a l'Escola Hoffmann, i més tard, com a professional, es va formar professionalment a La Pastisseria i el Carme Pastisseria de Barcelona, on ara n'és el Supervisor de Pastisseria. Entre els seus professors destaquen Eric Ortuño i Josep Maria Rodríguez.

CADENA 100