Butifarra amb seques i allioli: El plat preferit dels catalans

S'ha imposat al bacallà a la llauna o les mandonguilles guisades

audio

ctv-qhb-butifarra-audio

Prem per reproduir el audio

Temps de lectura: 1’


Que a Catalunya es menja molt bé, i que la nostra gastronomia es admirada a tot el món, no és cap secret. Però ara els catalans hem triat quin és el nostre plat favorit. Ha estat la revista “Cuina” qui ha organitzat aquestes votacions, dins del marc del Fòrum Gastronnòmic de Barcelona. Finalment la botifarra amb mongetes seques i allioli s'ha coronat com el plat favorit dels catalans. La votació feia escollir entre els 20 menús de celebració més típics a les cases catalanes, fins que el vot final es va haver de decidir entre quatre plats: Bacallà a la llauna, mongetes amb xipirons, mandonguilles guisades, i el plat guanyador, botifarra amb seques i allioli. Aquest plat guanyador ha obtingut més d'11.000 vots dels lectors de la revista, i, a més, un jurat ha participat, amb el seu vot ponderat, en la votació. Per preparar aquest pla, caldrien2 botifarres, 200 grams de mongetes del ganxet cuites, un gra d'all, julivert fresc picat, sal, oli d'oliva verge extra i dues cullerades d'allioli. Cal coure les botifares a una paella amb un raig d'oli d'oliva, escorre les mongetes i posar-les també a una paella amb oli , all i julivert picat, i servir la botifarra amb les mongetes del ganxet saltades i una cullerada d'allioli. Aquesta delícia sembla que no ha tingut rival i s'ha coronat com el plat preferit dels catalans, tot i que la competència era forta i altres plats que es presentaven també farien que a qualsevol se li fes la boca aigua.


CADENA 100