Aliments que no hauries de guardar a la nevera... i potser no ho saps!

El fred els pot fer perdre el seu gust 
Aliments que no hauries de guardar a la nevera... i potser no ho saps!

Temps de lectura: 1’

Sovint acabem posant coses a la nevera per inèrcia, però alguns aliments estarien millor fora, a temperatura ambient. Determinats menjars perden part de les seves propietats si les sotmetem a temperatures baixes. Per ajudar-te, farem un repàs a alguns aliments que acostumem a ficar a la nevera, però haurien d'anar fora.

Has d'anar en compte amb la xocolata. Deixar-la a la nevera pot fer que absorveixi olors d'altres aliments i això faci que no sàpiga igual. També la mantega es pot deixar fora de la nevera. Tot i ser un aliment d'orígen lacti, no es comporta com la llet, perque a la seva composició hi ha molt de greix.

Un altre aliment que mai has de guardar a la nevera són els tomàquets, que perden tot el seu gust amb el fred, que atura el procés de maduració que és, precisament, el que els fa tan gustosos. Els experts diuen que els tomàquets han de conservar-se sempre a temperatures superiors a 10 graus.

Passa el mateix amb les patates. Si volem mantenir el seu gust durant més temps, no les hem de deixar a la nevera. Potser el fred les conserva més temps, però quan les cuinis hauran perdut gran part del seu gust. Tampoc es convenient refrigerar cap tipus de pa ni cap producte de brioxeria.

Així que ja ho saps: Potser refrigerar alguns aliments allarga la seva vida, però en molts casos estas fent que perdin propietats i que disminueixi notablement el seu gust.

CADENA 100