Així has de netejar els bolets i els xampinyons

Pren nota del procés de neteja i aconseguiràs els millors resultats en les teves receptes.
Així has de netejar els bolets i els xampinyons

Temps de lectura: 2’

Amb l'arribada de la tardor augmenta el consum de fongs com els bolets i els xampinyons. Aquest tipus d'aliments naturals s'han de rentar amb molta cura per evitar que es facin malbé en el plat, perdin propietats, o disminueixi el seu sabor. Has de netejar-les tant si procedeixen directament del camp com si les compres envasades al supermercat.

Elimina les impureses més grans amb un ganivet

Els bolets i els xampinyons silvestres poden presentar parts deteriorades que has de retirar meticulosament amb un ganivet. Posteriorment talla la part inferior de la tija amb les arrels que albergaven a la terra. Un cop rebutjades totes les parts afectades i les que no són vàlides per a la cuina has de procedir a netejar-les amb un raspall específic per eliminar les restes de terra.

Renta suaument cada unitat

Per netejar les impureses dels bolets i els xampinyons, un cop retirades les parts que no serveixen, necessites un raspall de pues fines. Hi ha diferents tipus de raspalls per eliminar la terra present en els fongs de forma natural. Es classifiquen en funció de la part que netegem, un mes dur per al tronc i un altre més suau pels caps, o el tipus de fongs.

Procés de neteja amb dos draps de microfibra

Una altra forma d'eliminar impureses, en la qual evitaràs l'aigua de forma directa en els bolets i els xampinyons, és mitjançant un drap humit i un altre sec. Per a la seva neteja necessitaràs temps i paciència, ja que has d'anar un a un. Amb el drap humitejat retiraràs la terra més abundant mentre que amb el sec eliminaràs la humitat i impureses restants. Posteriorment talla la part inferior de la tija i passa el raspall per retirar les restes de terra.

Pots congelar els fongs un cop nets

Si vols conservar els bolets i els xampinyons a punt per cuinar després de netejar-los, els hauràs de congelar perquè no perdin les seves propietats. Omple una bossa de congelat amb els fongs, deixant una quantitat d'aire similar a la del producte.

CADENA 100