Així assaboreixen el món els pops

Un nou estudi sobre els pops indica que són animals molt més complexos del que pensàvem
Així assaboreixen el món els pops

Temps de lectura: 1’

Un grup de cientícis de la Universitat de Harvard ha descobert que els pops són animals molt més complexos del que pensàvem, i que tenen habilitats extraordinàries, sobretot en els seus vuit braços. Aquests braços funcionen amb un sistema nerviós independent del sistema central, i en ells hi ha receptors que combinen tacte i gust. Aquesta característica els fa únics i els dona avantatges importants per reconèixer les seves preses. De fet els pops són una de les espècies que sempre ha fascinat a l'ésser humà, i criden l'atenció per les seves diferències amb altres espècies. Fins ara sabíem poques coses sobre aquests animals però aquest nou estudi s'ha centrat en les ventoses que tenen els pops als seus braços, se les ha estudiar a nivell biomecànic i a nivell molecular, i s'han descobert una nova família de sensors en la primera capa de cèl.lules dins les ventoses. Aquests sensors són capaços de reaccionar i detectar molècules, i amb uns receptors quimiotàctils els pops poden descobrir allò que toquen sumant sensacions gustatives amb l'experiència tàctil. Per posar un exemple pràctic: Quan un pop toca una pedra els seus receptors químics el permeten saber si a la vora pot haver una presa, com per exemple un cranc. Si detecta les molècules adequades, és a dir el "gust" del seu futur aliment, continuarà buscant a la zona fins a donar amb el cranc. Els investigadors al capdavant d'aquest estudi afirmen que la troballa és important perquè ens pot permetre tenir accés a la complexitat del sistema de percepció del pop i entendre millor els seus braços "intel.ligents"

CADENA 100