120.000 euros per posar la teva cara a un robot

És el que ofereix una companyia anglesa que vol crear robots que facin la funció d’amics virtuals
120.000 euros per posar la teva cara a un robot

Temps de lectura: 1’

L'empresa es diu Geomiq, i ofereix 120.000 euros a qui cedeixi la cara per posar-la a un robot. L'objectiu de la companyia és crear robots que facin la funció d’ amics virtuals i, per això, defensen que necessiten cares reals. Això sí, no totes les cares valen. Segons l’empresa, perquè es puguin fer servir, han de ser amigables, simpàtiques i dolces.

Les cares triades es reproduiran en milers de robots arreu del món, i per fer-ho, els voluntaris hauran de cedir els seus drets d’imatge de manera vitalícia, una decisió que pot comportar molts riscos a llarg termini. A més, diversos estudis psicològics alerten dels perills que podria comportar aquesta tecnologia en el futur, ja que no és el mateix interactuar amb una màquina d’aspecte metàl·lic que parlar amb un robot amb rostre i gestos humans.

El projecte es troba en fase de desenvolupament des de fa cinc anys, però la intenció és començar l a comercialització l’any que ve. Segons la Comissió Europea, el mercat de la robòtica mourà uns 60.000 milions d’euros a partir de l’any 2020.

CADENA 100