Saps quines són les professions que mai podran fer els robots?

Algunes funcions própies dels éssers humans són impossible d'imitar per les màquines

Tiempo de lectura: 1'

Actualizado 11:40

El desenvolupament tecnològic de les darreres dècades ens ha canviat la vida a tots. I tot fa preveure que en un futur no massa llunyà encara dependrem més de les màquines i la tecnologia. Molts llocs de treball que ara estan ocupats per éssers humans podran ser ocupats per màquines o robots. Existeixen, però, una sèrie de treballs que seran excepcionalment difícils per a una intel.ligència articial, degut principalmetn a la seva subjectivitat. A continuació et presentem una llista de feines que requereixen una combinació única d'intuició humana, raonament, empatia i emoció, la qual cosa els farà una missió gairebé impossible per a una màquina:

1.- Mestre de primària.

A menys que volguem convertir als nostres nens en petits ordinadors, la professió de mestre hauria de ser de les poques que es mantinguin tal i com les coneixem.

2.- Atleta professional.

Tot i que es preveu que els ordinadors arriben a ser mil milions de vegades més potents i poderosos que tots els cervells humans junts... ens podríem imaginar els nostres equips de futbol composats per robots?

3.- Polític.

Amb totes les seves deficiències, sembla poc probable la política sense éssers humans.

4.- Jutge.

Aquesta feina requereix evaluacions objectives i subjectives, cosa gens fàcil d'aconseguir per a una intel.ligència artificial.

Com has pogut comprobar, hi ha parts de l'essència de les persones que mai podran ser imitades o substuïdes per màquines. O... potser si?