Saps quin serà el primer planeta on viuran éssers humans ?

No hauríem de donar per fet que serà Mart

Tiempo de lectura: 1'

Actualizado 10:35

L'era espacial està vivint una época daurada i de gran expansió, impulsada no només per la feina d'agències com la NASA o l'Agència Espacial Europa, sinó també per empreses privades que estan aconseguint grans éxits a l'hora  de descobrir com enviar humans a col.lonitzar altres planetes del sistema solar. 

Dir que Venus serà el primer planeta que col.lonitzarem pot semblar no tenir massa sentit. La temperatura a Venus és d'uns 460 graus centígrads, a la seva superfície hi ha 93 vegades més pressió que a la Terra, i núvols de diòxid de carboni i pluges d'àcid sulfúric. I tot i això podria ser la nostra llar en un futur. Aquesta és la conclusió a la que ha arribat un estudi que s'ha publicat a prestigioses revistes sobre astrofísica.

Sembla ser que Venus va ser un lloc molt diferent en un passat remot, amb una atmosfera més freda i oceans líquids a la seva superfícies. També hi havia una variació més gran de temperatura entre el dia i la nit i una rotació més lenta. Si la Terra gira sobre el seu eix un cop cada 24 hores, Venus necessita 243 dies per completar una rotació sobre sí mateix.

Aquest estudi dona pistes sobre les estratègies que es podrien seguir per tal que Venus recuperi els seus ocenas, giri a una velocitat més gran i, en conseqüència, algun dia, encara bastante llunyà, pugui ser habitat per éssers humans.