Els beneficis que t'aportaria adoptar una mascota

Si t'ho estàs plantejant, els gossos i els gats, ajuden a millorar alguns aspectes de la salut.

Tiempo de lectura: 2'

Actualizado 10:42

Sí. Tenir una mascota és una gran responsabilitat i, en el cas dels gossos que solen viure entre nou i setze anys, ens costaria mantenir-los entre 700 i 1.500 euros a l'any. Necessiten menjar, refugi i activitat física cada dia. Els gats són menys demandants i solen viure més temps que un gos, fins als divuit anys. El pressupost anual per cuidar-los també és més baix, ja que sol rondar els 500 euros. Sigui com sigui, els beneficis superen als inconvenients, si estàs disposat a fer el pas. Els que conviuen amb mascotes:

• Pateixen menys estrès.
• Tenen menys risc de patir malalties de cor.
• Solen viure més temps.
• A més les mascotes eviten la soledat.
• Ajuden a fer que et sentis més segura i protegida.
• Reforcen l'autoestima.
• I augmenten el sentiment de felicitat.

Mirar a un cadellet als ulls fa que alliberis oxitocina, l'hormona del benestar, però també la teva mascota l'allibera. Aquesta descàrrega reforça el vincle afectiu entre el teu animal i tu, segons demostra una investigació de la Universitat Azabu de Sagamihara (Japó) i que es va presentar a la prestigiosa revista Science.

Si mai has provat fer exercici amb el teu gos, t'estàs perdent alguna cosa realment avantatjosa per les dues parts, ja que els dos millorareu la vostra forma física i la vostra salut. ¿L'ideal? Compartir almenys 45 minuts d'esport diaris. Amb la teva mascota tindràs aquesta empenteta per a realitzar exercici, que, de vegades, per estar cansada o perquè no ens ve de gust, anem postergant. La teva mascota resultarà el millor motivador i entrenador que puguis contractar. Ja saps que ell no perdona el seu passeig. Dit això, llegeix el que t'exposem per saber quin serà l'amic pelut perfecte que millor s'adapta a tu.

Per a les carreres: aprofita per posar-te fort. Els pagesos, els golden retriever, els border collie i els pastors australians t'aguantaran el ritme sense problemes.
Amics per passejar: els cavalier King Charles spaniel, els basset hound, els bulldog, els dachshund o els llebrers italians et demanaran llargues passejades per estar contents
Companyia tranquil·la: el carlí, el bichón frisé, el boston terrier i el shih tzu són gossos molt educats i els agrada descansar. Els teus veïns agrairan que escullis un d'aquests.