Com fer que la tinta de la teva impressora duri més

Et deixem alguns consells de l'OCU

Tiempo de lectura: 1'

Actualizado 15:35

La tinta per a les impressores és un dels materials de treball més cars i també més efímers. Sempre que la necessitem amb urgència s'ha gastat o s'ha espatllat. En la majoria dels casos, el mal ús ens deixa abans d'hora sense aquest líquid tan necessari. Utilitzar la impressora molt de tant en tant, no anar amb compte a l'hora d'imprimir, encendre i apagar constantment la impressora obligant-la a calibrar-se més del compte. Totes aquestes situacions perjudiquen l'efectivitat i rendiment dels cartutxos de tinta i suposen un desaprofitament dels diners que s'ha invertit en aquesta tinta.

A continuació, us deixem alguns consells per a cuidar i esprémer al màxim la tinta de les vostres impressores, per a estalviar tant en diners, com en la contaminació que suposa l'ús d'aquests materials.

  • Triar la impressora adequada per les tasques que de debò realitzarem amb ella.
  • Si imprimiràs documents no oficials o que no tingui molta importància el seu aspecte, pots triar la qualitat d'impressió "esborrador", pensada per a gastar menys negra.
  • Si són impressions de prova, es pot utilitzar el revers de les fulles que ja hem utilitzat abans.
  • Si no utilitzes la impressora amb freqüència, activa la manera "Estalvi d'energia". La màquina gasta menys energia i es queda "adormida".
  • Si necessites imprimir diverses còpies, primer mana imprimir una primera còpia. Quan certifiquis que ha sortit bé, sense errates, llavors pots procedir a imprimir la resta. D'aquesta manera, si hi ha un error, el detectaràs abans d'haver gastat tot el paper i la tinta.
  • Si només estàs interessat en el text d'un document, no imprimeixis també les imatges i els gràfics.
  • Si imprimiràs una pàgina web, retira primer les imatges i la publicitat. Utilitza la vista prèvia per a comprovar que el format d'impressió és correcte i quantes pàgines necessita el document. Tingues en compte que les solen ocupar molt més que una fulla A4.