Vaga de pilots a Vueling 

La companyia ha publicat ja a la seva pàgina web la llista de vols cancel·lats
Vaga de pilots a Vueling 
Vaga de pilots a Vueling 

Temps de lectura: 2’

Demà comença la primera de les quatre jornades de vaga de 24 hores convocada pels pilots de Vueling per als dies 25 i 26 d'abril 4 i 5 de maig. En total, hi ha 122 vols cancel·lats per dimecres i altres 124 per al dijous. L'aeroport de Barcelona, on l'aerolínia té la seva principal base, és el més afectat pels aturs. Dels 122 vols cancel·lats per dimecres, 38 tenen origen a la capital catalana i altres 38 és la destinació final. Per al dijous, hi ha la mateixa quantitat de vols afectats que surten i es dirigeixen al Prat. 

Un dels punts de conflicte és el salarial, ja que consideren que els seus salaris fixos estan, com a mínim, un 30% per sota de les aerolínies competidores.
El Ministeri de Foment va fixar ahir els serveis mínims de la vaga. Aquests es divideixen en tres grups: els fixats per a vols a les illes, els peninsulars i els internacionals. Els primers, que són les rutes de Balears i Canàries, es cobriran per complet, mentre que s'operaran almenys el 51% dels viatges a l'estranger. Quant als vols domèstics, hi ha dos grups. Per a aquells que comptin amb una alternativa de transport que faci el trajecte en menys de cinc hores els serveis mínims seran del 30%, mentre que si es requereix de més temps aquests seran del 51%.

Amb aquests serveis, Vueling considera que els serveis mínims en conjunt ascendeixen al 81% dels vols programats i estima que el 86% dels passatgers podran volar. Pel 14% del passatgers que veurà cancel·lat el seu vol, la companyia ha procurat recol·locacions en vols que surten avui o el dijous. La companyia va començar a informar el dilluns als passatgers per missatge als seus mòbils i a través de correu electrònic. Entre els vols afectats, s'han cancel·lat 14 de la ruta Barcelona-Madrid, vuit de la qual uneix la capital catalana amb Bilabo i sis amb Londres. Els aturs afectaran, a més, a 12 vols amb origen a París-Orly i vuit des de Roma.

Artistes relacionats

CADENA 100