Onades de més de 8 metres 

Afectacions a la R1
Onades de més de 8 metres 
Onades de més de 8 metres 

Temps de lectura: 1’

Inundacions en diversos passejos marítims de l'Empordà. Davant d'aquesta situació Protecció Civil ha activat el pla Especial d'Emergències per Inundacions (INUNCAT) per fort onatge. Si a les comarques de Girona les onades han arribat als 8 metres, a la costa litoral central (el Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat) podrien arribar als 6 metres. S'ha demanat als municipis que tanquin l'accés a les zones fàcilment inundables i que prohibeixin el pas als passejos marítims. Hi ha hagut afectacions a primera línia de mar a Portbou, Port de la Selva, l'Escala i Tossa de Mar. 

A conseqüència del fort onatge s'han produit retards de 15 mintus a la linía R1 de Rodalies, entre Vilassar i Mataró. L'episodi de mala mar es podria allargar fins divendres, tot i que a partir d'aquest vespre baixarà la intensitat.
Barcelona està en fase d'alerta per mal estat de la mar. Davant la possibilitat que es produeixen onades de més de 2,5 metres, l'Ajuntament ha decidit activar el Pla Bàsic d'Emergència Municipal. Es recomana al ciutadans que augmentin la precaucióevitin accedir a les platges i es prohibeix tant el bany com accedir als espigons.

Artistes relacionats

CADENA 100