Noves restriccions per a les motos en dies d'alta contaminació

Afectarà a Barcelona des de desembre
Noves restriccions per a les motos en dies d'alta contaminació
Noves restriccions per a les motos en dies d'alta contaminació

Temps de lectura: 1’

L'Ajuntament estén la prohibició a les motocicletes i als ciclomotors més contaminants a partir del desembre, en dies feiners de dilluns a divendres de 7.00 h a 20.00 h. Es veu afectat el 40% d'aquests vehicles, uns 112.000.

Serà a bona part del municipi de Barcelona, excepte la Zona Franca i el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes. Un episodi es pot produir entre un i tres dies l'any. Fins ara estaven afectats per les mesures els turismes de benzina anteriors al 2000, els dièsels matriculats abans del 2006 i les furgonetes anteriors al 1994.

Els vehicles que emeten més pol·lució no disposen de l'etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit (DGT). De moment només s'havien emès per als cotxes i les furgonetes, però des d'aquest dimecres la DGT ha publicat la classificació dels vehicles lleugers en virtut del seu potencial contaminador.

Els titulars podran obtenir l'etiqueta que els correspongui a través de la xarxa d'oficines de Correus, amb un cost de 5 euros. Ara els motoristes hauran de desplaçar-se a Correus i fer el pagament si volen obtenir-la.

En cas de dubte sobre si es té una moto amb etiqueta o sense, els usuaris poden consultar quina els hi correspon posant el número de matrícula a la web de la DGT.

 



CADENA 100