Millor accessibilitat a Renfe

Invertirà 15 milions en 16 trens
Millor accessibilitat a Renfe
Millor accessibilitat a Renfe

Temps de lectura: 1’

Renfe invertirà aquest any 14,9 milions d'euros a remodelar setze trens del servei de Rodalies, per fer-los accessibles a persones amb mobilitat reduïda, com a part del pla de millora de l'accessibilitat impulsat per la companyia ferroviària. Als setze trens de la sèrie 447, dels quals catorze circulen en la línia Barcelona-Puigcerdà, se'ls rebaixarà el pis dels cotxes centrals per adaptar una porta amb rampa que permeti accedir al tren directament des de les andanes de les estacions, i se'ls afegirà un lavabo, també accessible, segons un comunicat.

Les operacions de remodelació es duran a terme durant el període en què els trens han d'estar en el taller per manteniment, per evitar d'aquesta manera afectacions en el servei, i es preveu que aquestes actuacions estiguin completades l'any 2020.
La inversió ha estat aprovada pel Consell d'Administració de Renfe, i se sumarà als 20 milions d'euros que la companyia preveu invertir en 2018 a adaptar els seus serveis per a persones amb mobilitat reduïda.
Al llarg de 2017, Renfe ha executat treballs en vint-i-dues unitats més, també de la sèrie 447, que actualment ja són accessibles.
Els trens de sèrie 447 modificats s'uneixen als trens Civia de Renfe, que ja estan fets amb uns paràmetres d'accessibilitat determinats, i suposen un 61 % de la flota de la companyia que ja està adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

CADENA 100