Les primeres dues balenes d'aquest any a la costa catalana

Pescadors de Cambrils (Tarragona) han localitzat als cetacis
Les primeres dues balenes d'aquest any a la costa catalana
Les primeres dues balenes d'aquest any a la costa catalana

Temps de lectura: 1’

La costa de Tarragona evidencia la presència dels primers cetacis d'aquesta primavera. Aquest dijous passat van rebre el primer avís d'aquest 2018.

La informació l'enviava el patró d'un pesquer de la confraria de Cambrils amb les coordenades de l'albirament. La balena va ser vista a 21 milles de distància de la costa, uns 40 km al sud de Tarragona, passada la 1 de la tarda. L'endemà, al matí i a la mateixa zona, es va reportar per ràdio un segon albirament .

Les balenes visiten la costa catalana per alimentar-se cada primavera a les costes del Mediterrani, i són habituals, en aquesta època de l'any. Segons les dades que presenta Edmaktub, en 2017 van ser més de 300 les balenes albirades en el nostre litoral des de finals de febrer i fins a principis de juny.

Amb l'objectiu d'estudiar la presència del rorcual comú en la costa catalana i les condicions oceanogràfiques que la fan possible, l'equip científic de l'entitat es prepara per iniciar la cinquena temporada de el Projecte Rorcual. La conclusió més important que s'extreu dels quatre anys de recerca precedents és, segons Edmaktub, que  les costes de Tarragona i Barcelona, el Garraf especialment, són una zona d'alimentació per a aquest tipus de cetaci.

CADENA 100