Es menjaran 250 tones de panellets

Entre els 40 i els 55 euros el quilo
Es menjaran 250 tones de panellets
Es menjaran 250 tones de panellets

Temps de lectura: 1’

Els catalans consumiran durant aquesta castanyada uns 250.000 quilos de panellets i que aquest any presenta novetats, com panellets de maduixa, mango o maracuyá.

El Gremi de Pastisseria ha apostat no obstant això per recuperar els panellets tradicionals, que s'elaboren amb una massa feta amb sucre, ametlla, ou i ralladura de llimona, que es recobreix amb clara d'ou perquè s'adhereixi una capa de pinyons.


Encara que cada any apareixen nous sabors, noves textures i nous formats, el Gremi de Pastisseria de Barcelona ha constatat que són els tradicionals, sobretot els de pinyons, els preferits dels catalans ja que de cada 40 'panellets' que es venen, 30 són de pinyons.

Aquest any seran els que s'elaboren amb fruites deshidratades i rehidratadas de forma natural amb la mateixa humitat del massapà, els més innovadors, amb sabors a maduixa, gerd, mànec, fruites del bosc o maracuyá.
Es preveu que el consum i les vendes de panellets siguin aquest 2017 similars a les de l'any passat i que els catalans consumen uns 250.000 quilos .

Els preus també es mantenen estables des de fa anys i es tornaran a situar entre els 40 i els 55 euros el quilo.

 

CADENA 100